Asennusohjeet

Rakentamisen tärkeimpiä ja myös näkyvimpiä töitä on listoitus. Hyvin tehty työ ja kauniit listat viimeistelevät sisustuksen. Listat valmistetaan laadukkaasta MDF:stä, höylättynä ja pinnoitettuna.

Kaikki listamallimme ovat tarkoitettu sisäkäyttöön kuiviin tiloihin,asennuslämpötilaksi suosittelemme 15-20 astetta ns. normaali huoneenlämpötilaa.

Listojen katkaisu käy kätevimmin kulmasahalla tai jiirilaatikossa pienihampaisella sahalla. Ensimmäiseksi oikaise ns.tehdaspää suoraksi molemmista päistä listaa, sahaamalla pienet palat listanpäistä pois. Katkaistaessa lista pidetään kiinnitysasennossa.

Lista voidaan jatkaa joko suoralla tai vinolla jatkoksella. Huomaamattomampi sauma saadaan vinojatkoksella.

Jalkalista tai muu seinään kiinnitettävä lista mitataan parhaiten kahta listaa käyttäen. Sahaa ensin kummankin listan uloimmat päät jiiriin. Aseta listat seinään hieman päällekkäin. Merkitse katkaisukohta ja sahaa molemmat listat yhdellä kertaa. Huomaamaton jatkos saadaan sahattaessa liitos 45º kulmaan. Kulmalistan jatkos sahataan listan ollessa pystyssä. Lista sahataan jiiriin samassa asennossa, jossa se kiinnitetään nurkkaan.

Listojen kiinnitys onnistuu parhaiten viimeistelynaulaimella, naulojen suositusväli n. 60 cm.
Täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi voit viimeistellä naulanreiät listojen sävyyn sopivalla akryylimassalla.

NÄIN ASENNAT MDF PANEELIT:

Käyttökohde:

Katto tai -seinäpaneeli Paneeli on tarkoitettu vain sisäkäyttöön. Paneeli ei saa altistua suoraan kosketukseen kosteuden kanssa. Ei sovellu käytettäväksi kattolämmityksen kanssa.

Huomioitavaa ennen asennusta:

Tee pakettien päähän aukko. Säilytä paneeleita n. 3 vrk asennettavassa tilassa. Huoneen lämpötila n. 20 °C ja ilman suhteellinen kosteusprosentti alle 45 %.

Varmista että asennettavat pinnat ovat kuivia.

Asennus: Rimoitusväli 400 mm tai alle. Varmista, että rimojen pinnat ovat samassa tasossa. Kiinnitys on helpointa paineilmahakasnaulaimella. Käytä vähintään 22 mm pitkää, 9 mm leveää ja 1 mm vahvaa hakasta.

Varmista ettei hakanen riko rimoituksen alla olevaa kosteussulkua. Hakanen ammutaan naarasponttiin, säädä paine niin että hakanen jää samalle tasolle pontin kanssa. Hakanen ei saa upota liian syvälle, tällöin paneeli ei kiinnity kunnolla.

Jätä paneloinnin ja siihen rajoittuvien pintojen väliin elämisvaraa vähintään 12 mm. Lappeen pituuden tai leveyden ylittäessä 6 metriä laajenemisvaraa on lisättävä 2 mm jokaista ylittyvää metriä kohden.

ÄLÄ kiinnitä paneeleihin valaisimia tai muita painavia esineitä. Ne täytyy kiinnittää suoraan koolaukseen.

Paneeleissa ilmeneviin mahdollisiin virheisiin voidaan vedota vain ennen niiden asentamista